Wielrenner Teunissen zet carrière voort bij Astana

LUXEMBURG (ANP) – Wielrenner Mike Teunissen vervolgt zijn carrière bij wielerploeg Astana. De 32-jarige Limburger komt over van Intermarché-Wanty, waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen reed.

Teunissen won in 2019 de openingsetappe van de Tour de France. Dit jaar was hij belangrijk in de drie sprintzeges van ploeggenoot Biniam Girmay in de Tour. Hij finishte anderhalve week geleden als vierde in Parijs-Tours. Er waren eerder deze zomer geruchten dat Teunissen zou terugkeren naar Visma-Lease a Bike, voorheen Jumbo-Visma, maar die overgang ging niet door.

“Dit is een grote uitdaging voor mij en ik kijk ernaar uit om me aan te sluiten bij dit ambitieuze project”, laat Teunissen via de ploeg weten. “Aan de ene kant is Astana een ​​compleet nieuwe ploeg voor mij, maar ik geloof dat ik gemakkelijk kan integreren, zeker omdat er al een paar Nederlandse renners in de ploeg zitten”, verwijst hij naar Cees Bol, Ide Schelling en naar Wout Poels, die recentelijk heeft getekend bij het team.

“Met Mike Teunissen versterken we onze klassiekersploeg”, zegt teambaas Aleksandr Vinokoerov. “Het is geen geheim dat we in de recentelijke jaren het niet zo goed hebben gedaan in deze wedstrijden, dat proberen we in het nieuwe seizoen te veranderen. Teunissen is een sterke helper, maar ook in staat zelf resultaten te behalen in zijn eigen sprints.”

Bron: ANP