Airbus wil tot 2500 banen schrappen bij ruimtevaarttak, meldt AFP

TOULOUSE (ANP) – De Europese vliegtuigfabrikant Airbus is van plan om tot 2500 banen te schrappen bij zijn problematische ruimtevaart- en defensiedivisie, waar de kosten te hoog zijn opgelopen. Dat meldt een bron die betrokken is bij de onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden aan persbureau AFP.

De details van de ontslagen bij het bedrijfsonderdeel, waar 35.000 mensen werken, zijn nog niet bekend. Airbus wil geen commentaar geven.

Het bedrijf zag de nettowinst in de eerste helft van dit jaar halveren tot 825 miljoen euro, werd eerder bekend. Dit kwam vooral door forse afboekingen van 989 miljoen euro op zijn slecht presterende ruimtevaartafdeling.

“De financiële prestaties over het eerste halfjaar weerspiegelen voornamelijk aanzienlijke lasten in onze ruimtevaartactiviteiten. We pakken de oorzaken van deze problemen aan”, zei Guillaume Faury, topman van Airbus, eind juli. Het Europese bedrijf is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van telecommunicatiesatellieten, maar het heeft te maken gekregen met een afname in de vraag. Het concern heeft wereldwijd bijna 155.000 mensen in dienst.

Bron: ANP