Advocaat Tim Hofman spreekt van mooie uitspraak rechtbank

De advocaat van Tim Hofman noemt het een “mooie uitspraak” die de rechtbank woensdag deed in de zaak van zijn cliënt. De 42-jarige Chris T. uit Breda kreeg vijf jaar celstraf en tbs met voorwaarden opgelegd voor onder meer het beramen van de moord op Hofman en die op een hulpverlener uit Oss.

De man werd door de rechtbank minder toerekeningsvatbaar geacht en nam in het oordeel ook mee dat hij voortijdig afzag van zijn moordplannen en zich bovendien zelf aangaf tijdens zijn bezoek aan het pand van BNNVARA. “Ik vond het een hele mooie uitspraak van de rechtbank waarbij goed rekening is gehouden met de stem van Tim Hofman en met die van de hulpverlener in de zaak”, zegt zijn advocaat tegen het ANP.

Hofman liet tijdens de inhoudelijke behandeling weten dat hij graag zou zien dat T. geen hoge straf, maar een goede behandeling zou krijgen. “Er zijn natuurlijk heel veel elementen die worden meegenomen in het oordeel van de rechtbank, maar ik denk dat dit er zeker een van is die een rol speelt”, zegt de advocaat van Hofman. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand twaalf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

“Wat het OM heeft geëist is te verantwoorden, maar je kunt ook een andere gedachtegang volgen”, zegt de advocaat. “Namelijk die van de behandeling van de verdachte. Dat zijn twee afslagen die je kunt nemen in het recht, ze zijn allebei juridisch te verantwoorden. De afslag die vandaag is genomen is de afslag die wij wenselijk achtten.”

“Tim probeert zo veel mogelijk vooruit te gaan, te werken aan nieuwe projecten en niet terug te gaan naar dit moment. Maar hij zal dit natuurlijk altijd bij zich dragen”, besluit de advocaat. Hij denkt dat zijn cliënt het met de uitspraak eens is en nu dus ook echt vooruit kan gaan. “Ik denk het wel, ik denk dat hij zich hierin kan vinden.”

Bron: BuzzE