André van Duin was bijna gestopt met serie Hendrik Groen

André van Duin vond de opnamedagen van de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen verschrikkelijk. Bijna was hij ermee gestopt, vertelt Van Duin samen met zijn Hendrik Groen-collega Olga Zuiderhoek aan tafel bij de talkshow Eva.

“We werden naar huis gebracht en toen dacht ik: het is zo zwaar voor André”, herinnert Zuiderhoek zich. Van Duin vond het moeilijk om ‘klein’ te acteren, terwijl hij op het podium gewend was groots uit te pakken. “Ik zat voorin en hij zat achterin te mokken. En toen zei ik: stap je eruit? En dat meende ik echt. Want dat zou ik waarschijnlijk gedaan hebben”, aldus de actrice. “En toen zei hij, als vanzelfsprekend: nee, het zijn nog drie weken, twee dagen en acht uur en ik turf het af.”

De twee seizoenen van de Omroep MAX-serie waren in 2017 en 2019 grote televisiehits, maar van het proces genoot Van Duin niet. “Tijdens die opnames dacht ik echt: dit wordt helemaal niks. Dit mag helemaal niet uitgezonden worden”, zegt hij. “Maar toen kwam het eindresultaat en toen werd het een enorm succes, maar toen had ik al gezegd: ik doe dit nooit meer. Maar toen moest ik het wel doen. Gelukkig wel.”

Omroep MAX werkt momenteel aan een filmvervolg op Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.

Bron: BuzzE