Winnaar Gouden Televizier-Ring 2024 wordt bekendgemaakt

Het Gouden Televizier-Gala vindt donderdagavond plaats in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens het gala worden de winnaars van de prestigieuze televisieprijzen bekendgemaakt.

De Gouden Televizier-Ring wordt beschouwd als de belangrijkste prijs van de avond. Daarvoor zijn dit jaar B&B Vol Liefde (RTL 4), Denkend aan Holland (Omroep MAX) en Dwars door de Lage Landen (VPRO) genomineerd. Vanaf 20.00 uur ‘s avonds en tijdens de uitzending, om 21.00 uur op NPO 1, kunnen kijkers stemmen op hun favoriet. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door de serie Oogappels.

In de categorie Televizier-Ring Acteur zijn Elise Schaap en Frank Lammers allebei genomineerd voor hun rol in Ferry: De Serie, samen met Pierre Bokma voor zijn rol in De Joodse Raad. De genomineerden in de categorie voor Televizier-Ring Onlinevideoserie zijn de FOMO Show (NPO 3/KRO-NCRV), de Politievlog (Politievlogger Jan-Willem) en Rondje Binnenhof (NOS). Voor de Televizier-Ring Jeugd zijn Alles Flex (KRO-NCRV), H3L (Videoland) en Mollenstreken (AVROTROS) genomineerd. In de categorie Televizier-Ring Presentator werden André van Duin, Ewout Genemans en Tim Hofman genomineerd voor verschillende programma’s.

De redelijk nieuwe categorie van Televizier-Ring Impact, die voorheen werd gewonnen door Rob de Nijs en Tim Hofman, kan dit jaar gewonnen worden door De Joodse Raad (EO), het Eurovisie Songfestival (AVROTROS) of Ewout in de Verslavingskliniek (Videoland). Tot slot is er nog de categorie Televizier-Ring Talent. Daarin maken Estavana Polman (SBS 6), Merel Ek (SBS 6) en Monica Geuze (RTL 4, Videoland) kans.

Voor alle categorieën, behalve de Gouden Televizier-Ring, konden kijkers hun stem eerder online al uitbrengen. Het gala wordt dit jaar gepresenteerd door Jan Smit en Peter Pannenkoek.

Bron: BuzzE