Groothandel Sligro toont herstel dankzij hogere tabaksverkopen

VEGHEL (ANP) – Groothandelaar Sligro Food Group heeft het de afgelopen maanden weer iets beter gedaan dan een jaar eerder. Het herstel komt volgens het in Veghel gevestigde bedrijf deels doordat tankstations meer tabak bij Sligro inkochten, nu supermarkten dit sinds 1 juli niet meer mogen verkopen en consumenten dus op zoek gaan naar andere verkooplocaties.

Sligro verdiende in het afgelopen kwartaal 35 procent meer aan tabak dan een jaar eerder, waardoor de totale omzet met 3 procent steeg tot 563 miljoen euro. In het tweede kwartaal was er nog een omzetdaling en waarschuwde de groothandelaar voor de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Ondanks de nu weer gestegen omzet, zegt de belangrijke leverancier aan de horeca geen “aanknopingspunten voor breed herstel te zien door volumes die onder druk blijven staan”.

Sligro had de afgelopen tijd ook last van het doorvoeren van veranderingen in België, onder meer op IT-gebied, maar daar is de grootste hinder van achter de rug. “De daling ten opzichte van vorig jaar nam in de loop van het derde kwartaal af en we slagen erin om meer nieuwe klanten aan ons te verbinden. Dat punt hebben we later bereikt dan verwacht, maar wij zijn blij met de eerste tekenen van herstel.”

Sligro stopt in 2025 zelf overigens ook met de verkoop van tabak, werd eerder dit jaar bekend. Een deel van de verkoop werd op 1 juli dit jaar al stopgezet, met uitzondering van tabakswaren waarvoor het bedrijf contracten had afgesloten die lopen tot het einde van dit jaar.

Bron: ANP