Doden en gewonden gemeld na bombardement school in Gazastrook

JABALIA (ANP/RTR) – Een school in het noorden van de Gazastrook is getroffen door een Israëlische luchtaanval. Volgens Palestijnse autoriteiten in het gebied zijn negentien mensen omgekomen en raakten tientallen mensen gewond. Israël zegt een precisieaanval te hebben uitgevoerd op een ontmoetingsplek van Hamas en de Islamitische Jihad.

Nieuwszender Al Jazeera bericht dat de aanval in Jabalia is uitgevoerd met een drone en tenten trof op het schoolterrein. Daar zouden honderden ontheemde gezinnen een veilig heenkomen hebben gezocht. De tenten vlogen in brand. “Er is geen water om het vuur te blussen”, zei een medewerker van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza tegen persbureau Reuters. “Er is niks.”

Israël zegt dat terroristen een voormalige school gebruikten als commandocentrum en gaf de namen vrij van twaalf strijders die aanwezig geweest zouden zijn. Zij waren volgens de strijdkrachten ook betrokken bij raketaanvallen op Israël en aanvallen op Israëlische troepen, bericht nieuwssite Times of Israel. De krijgsmacht zegt dat het heeft geprobeerd om burgers te ontzien.

Bron: ANP