Lavreysen op WK baan niet naar finale op keirin, Hoogland wel

BALLERUP (ANP) – Harrie Lavreysen heeft zich op de WK baanwielrennen in het Deense Ballerup niet kunnen plaatsen voor de finale op het onderdeel keirin. De olympisch kampioen liet zich in zijn halve finale verrassen en werd vierde. Jeffrey Hoogland werd in dezelfde race tweede achter de Israëliër Mikhail Yakovlev en start rond 20.40 uur in de finale.

Hoogland veroverde eerder twee keer zilver op keirin, het onderdeel waarbij zes renners drie ronden rijden achter een gemotoriseerde gangmaker. Als die uit de baan is verdwenen, sprinten de renners in drie ronden om de zege.

In de andere halve finale plaatste onder anderen de Colombiaanse titelverdediger Kevin Quintero zich voor de eindstrijd.

Lavreysen mist zo zijn eerste kans om alleen recordhouder te worden wat betreft aantal wereldtitels. De 27-jarige Brabander veroverde woensdag op de teamsprint zijn veertiende wereldtitel waarmee hij de Fransman Arnaud Tournant evenaarde. Vrijdag komt hij uit op de kilometer-tijdrit.