Monsters-maker had nooit verwacht dat serie zoveel zou losmaken

Ryan Murphy, een van de makers van de Netflixserie Monsters, over de Menendez-broers, had nooit verwacht dat de serie zoveel los zou maken. In een interview met Variety vertelt Murphy dat hij “in shock is”. “Toen we het ‘Menendez-verhaal’ aan het schrijven waren – we zijn hier al twee jaar mee bezig – had niemand het meer over de gebroeders Menendez. We dachten eigenlijk dat niemand het ooit nog over hen zou hebben.”

Erik en Lyle Menendez werden in 1996 veroordeeld tot levenslang voor de moord op hun ouders Jose en Kitty Menendez in 1989. De broers beweerden destijds dat ze de moord pleegden omdat ze jarenlang waren misbruikt. Dit werd echter niet meegenomen in het oordeel.

Begin oktober werd bekend dat de zaak tegen het duo opnieuw wordt bekeken. Als Erik en Lyle vrijkomen, overweegt Murphy bonusafleveringen te maken, vertelt hij aan Variety. “Er is zeker over gesproken, dat kan ik je wel vertellen. Iedereen is erin geïnteresseerd geweest,” zegt Murphy. “Ik denk dat iedereen benieuwd is hoe dit verhaal afloopt, want het is nog niet voorbij.”

Bron: BuzzE