UCI schorst veldrijder Iserbyt drie wedstrijden na ruzie met Kamp

ESSEN (ANP) – Wielerunie UCI heeft de Belgische veldrijder Eli Iserbyt voor drie wedstrijden geschorst. De Belgisch kampioen werd vorig weekeinde in de Exact Cross van Beringen gediskwalificeerd nadat hij een trap had gegeven op het achterwiel van de fiets van de Nederlander Ryan Kamp.

Iserbyt mist de Exact Cross in Essen en de wedstrijd in de Superprestige in Ruddervoorde dit weekend, zo meldt zijn ploeg Pauwels Sauzen – Bingoal. Ook gaat hij niet van start in de Exact Cross op het Heerderstrand op 26 oktober. De veldrijder staat een dag later in Overijse weer aan de start.

Behalve de diskwalificatie in Beringen kreeg Iserbyt al een boete van 100 Zwitserse frank (106 euro). De UCI legt hem ook een extra boete op van 2500 Zwitserse frank (2658 euro).

“Eli heeft zich al publiekelijk verontschuldigd, net als bij Kamp zelf”, reageerde ploegmanager Jurgen Mettepenningen teleurgesteld. “Ik had gehoopt dat zijn straf met een diskwalificatie en boete al achter de rug was. Deze bijkomende sanctie zal invloed hebben op het klassement van de Superprestige.”

Bron: ANP