Lavreysen en Hoogland naar kwartfinales sprint op WK baan

BALLERUP (ANP) – Titelverdediger Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van het sprinttoernooi bij de WK baanwielrennen in het Deense Ballerup. Lavreysen was in zijn heat te sterk voor de Canadees Tyler Rorke. Hoogland versloeg de Japanner Shinji Nakano.

Tijmen van Loon redde het niet tegen Nicholas Paul uit Trinidad en Tobago, de nummer 2 van vorig jaar bij de WK in Glasgow.

Lavreysen was in 9,306 seconden al de snelste in de kwalificaties waardoor hij meteen door was naar de tweede ronde. Hoogland en Van Loon moesten al wel een keer aan de bak en plaatsten zich respectievelijk ten koste van de Taiwanees Shih Feng Kang en de Hongaar Sandor Szalontay voor de achtste finales. Lavreysen werd de afgelopen jaren vijf keer op rij wereldkampioen sprint en was twee keer de beste op de Olympische Spelen.

Op de 500 meter-tijdrit slaagden Kimberly Kalee en Kyra Lamberink er niet in zich te plaatsen voor de finale waarin de snelste acht vrouwen uit de kwalificaties uitkomen.

Bron: ANP