Geen paniek bij winnaar Getachew na verkeerde afslag in marathon

AMSTERDAM (ANP) – Tsegaye Getachew won na 2022 opnieuw de marathon van Amsterdam. De Ethiopiër beschikte over de beste versnelling aan het einde van de 42,195 kilometer lange wedstrijd door de hoofdstad. Vlak voor het binnengaan van het Olympisch Stadion ging het even mis. Getachew nam de afslag voor de begeleidende fietsers en motoren en raakte bijna van het parcours af.

“Ik volgde een fietser en lette niet op”, zei de Ethiopische winnaar na de race. “Ik ging naar rechts, terwijl de andere twee jongens naar links gingen.” Getachew moest even inhouden om de juiste route naar de finish te vinden, maar zette vervolgens een versnelling in. Hij sprintte voorbij zijn medekoplopers Boki Asefa en Maru Teferi en passeerde met enkele seconden voorsprong als eerste de finish in 2.05.38.

“Ik raakte niet in paniek door het foutje, want ik was er vrij zeker van dat ik alsnog zou winnen” zei Getachew, die een snelle eindtijd halverwege de race al uit zijn hoofd zette. “Ik kreeg last van mijn been en had een beetje pijn. Ik ben bewust niet gaan pushen voor een snelle tijd. Ik had maar één doel en dat was winnen.”

Bron: ANP