Margriet van der Linden wist na winnend interview: dit was goed

Margriet van der Linden wist na haar interview met mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld voor het programma Zomergasten dat het een goed gesprek was. Maandagavond won Van der Linden de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste interview van het afgelopen televisieseizoen.

“We voelden wel: dit was goed. Wat hadden we het fijn”, zegt Van der Linden in het programma Bar Laat. “Maar je moet je ook voorstellen: je zit in een verlaten studio, camera’s zijn ver weg, dus we zaten er ook helemaal met z’n tweeën in.”

Toen Van der Linden na afloop achter de schermen kwam, wist ze zeker dat het gesprek geslaagd was. De presentatrice merkte toen dat ze “ook echt iets had aangeraakt bij de kijker”.

Jurylid en presentator Margreet Reijntjes oordeelde dat “het voelde alsof Margriet haar gast ten dans vroeg, die daar vol overgave op inging en ze samen door de avond zwierden”. Volgens tv-kenner Bert van der Veer drukte Van der Linden “perfect op de juiste knoppen”. Van der Linden was tijdens het gesprek vooral blij toen “de boel ging vliegen”, zei ze na het ontvangen van de prijs.

Bron: BuzzE