Tennisster Rus strandt in eerste ronde van WTA-toernooi Guangzhou

GUANGZHOU (ANP) – Arantxa Rus is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken op het WTA-toernooi in het Chinese Guangzhou. De 33-jarige tennisster verloor in de eerste ronde in twee sets van Wang Xiyu uit China: 6-2 6-4.

Rus is de nummer 77 van de wereldranglijst. Wang staat op de 99e plaats en is de titelverdedigster in Guangzhou. De 23-jarige Chinese won in de eerste set drie keer op de opslagbeurt van de Zuid-Hollandse, die maar één keer haar tegenstander brak. In de tweede set ging het lang gelijk op. Op 4-4 kon Rus een breakpoint niet benutten. Wang kreeg in de daaropvolgende game drie breakpoints en won de game wel. Ze serveerde de partij daarna uit.

Suzan Lamens is er niet in geslaagd haar zegereeks op het toernooi van Osaka een vervolg te geven in Guangzhou. De 25-jarige tennisster verloor in twee sets van de als tweede geplaatste Marie Bouzkova: 6-3 6-1. De 26-jarige Tsjechische is de nummer 47 van de wereld.

Lamens, die door de WTA-titel in Japan naar de 88e plek op de wereldranglijst is gestegen, verloor in de eerste set drie keer haar opslagbeurt en won die van Bouzkova één keer. De Nederlandse kwam in de tweede set met 3-0 achter en kon die achterstand niet meer goedmaken. Na een uur en tien minuten maakte Bouzkova het op haar eerste matchpoint af.

Bron: ANP