Renée Soutendijk zou bij stoppen haar vak ‘heel erg’ gaan missen

Renée Soutendijk is ervan overtuigd dat ze haar vak “heel erg gaat missen” als ze zou stoppen met acteren. Dat zegt ze in de nieuwe aflevering van het programma Volle Zalen, die woensdagavond te zien is op NPO 2.

“Met mijn rollen in films en op toneel heb ik weer gemerkt hoe leuk het is. Mijn werk dat ben ik”, zegt de 67-jarige Soutendijk in het programma van presentator Cornald Maas. “Dat komt misschien ook omdat ik er op een wat andere manier in sta. Ik heb nu deze leeftijd, ik ben ouder, maar met mij veel andere mensen. Men kan zich aan mij spiegelen in de rollen die ik speel.”

“Op de foto’s van vroeger zie ik er heel mooi en glad uit, maar dat is niet meer”, zegt Soutendijk ook. “Je gezicht ziet er nu anders uit, het is getekend door het leven, de lijnen zijn er gekomen vanwege de leeftijd, maar ook omdat je leeft, je zorgen hebt, verdriet en lacht. Dat is wel heel erg mijn leven op dit moment.”

Soutendijk is momenteel te zien in de op feiten gebaseerde speelfilm Witte Flits, als moeder van een zoon die voor euthanasie kiest. Zelf maakte ze als moeder met haar eigen zoon ook een heftige tijd mee, doordat hij leed aan een zeldzame vorm van kanker. “Het was een moeilijke periode”, zegt ze daarover. “Dat gebruik je in een rol, maar het is ook écht anders. Want zij heeft afscheid moeten nemen van haar zoon, dat is ons gelukkig bespaard gebleven.”

Bron: BuzzE