Kiki Bosman voorzichtig met uitbreiding serie Yup en de Jordanees

Kiki Bosman heeft met haar onlineserie De Yup en de Jordanees een grote hit te pakken, maar met uitbreiding naar een ander platform zoals de publieke omroep blijft de mediamaker voorzichtig. “Ik moet wel kritisch blijven”, zegt ze tegen het ANP. “Het is mijn droom om dit soort dingen nog jarenlang te blijven doen, ook voor een ander platform. Maar de vrijheid die ik nu heb, met enkel mijn telefoon, is me ook heel veel waard.”

In De Yup en de Jordanees filmt Bosman haar leven in de Amsterdamse wijk de Jordaan, waar ze sinds kort woont. Ze neemt de kijker mee naar oer-Amsterdammers als Tilly, Robbie en Hein. Op Instagram heeft Bosman ruim 136.000 volgers, op TikTok bijna 80.000 en haar video’s worden soms wel honderdduizenden keren bekeken. De serie heeft grote impact op kijkers: zo kwam koning Willem-Alexander een jarige bewoonster eens bezoeken en leefden alle volgers mee bij het plotselinge overlijden van bewoonster Rietje.

Bosman zou het geweldig vinden om haar werk uiteindelijk naar een ander platform, bijvoorbeeld de publieke omroep, te brengen. “Ik kan nu, wanneer ik dat wil, mijn telefoon erbij pakken en filmen. Dat is met een grote camera natuurlijk wel anders, ik weet niet of alle bewoners dat leuk zouden vinden”, zegt Bosman. “En iemand als Robbie is niet te regisseren. Dat vind ik er juist zo mooi aan.”

Kijkers hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken over een einde van De Yup en de Jordanees. “Ik blijf sowieso doorgaan. Ik woon er, dus ik zie ze iedere dag en het is een kleine moeite om een gesprek te filmen en mensen te laten meegenieten”, aldus Bosman. “En ik geniet er zelf ook heel erg van, met Robbie chillen op zijn stoepje.”

Bron: BuzzE