AVROTROS: inschrijvingen songfestival lopen gestaag binnen

De eerste artiesten en songwriters hebben zich donderdag, op de eerste dag dat de inschrijving voor het Eurovisie Songfestival is geopend, bij AVROTROS gemeld. Het aantal aanmeldingen van liedjes en artiesten “loopt gestaag binnen”, laat een woordvoerder van de omroep weten.

Hoeveel inzendingen er al binnen zijn, communiceert AVROTROS niet. Dat gebeurt pas nadat de inschrijvingsdeadline op 22 november is gepasseerd.

De selectiecommissie vraagt van de inzenders dat ze onder meer “aantoonbare recente podiumervaring” hebben en dat ze aangesloten zijn bij een platenmaatschappij. De taalkeuze is weer vrij. AVROTROS hoopt nog voor het einde van het jaar een keuze te maken.

Vorig jaar ontving de omroep in totaal meer dan zeshonderd nummers, wat een record was. De selectiecommissie bestaat net als vorig jaar uit Carolien Borgers, Cornald Maas, Hila Noorzai, Jaap Reesema, Jacqueline Govaert en Sander Lantinga. Alleen delegatiehoofd Twan van de Nieuwenhuijzen is er dit jaar niet bij. Hij stapte afgelopen zomer over naar de NOS.

Woensdag maakte AVROTROS bekend dat de omroep volgend jaar gewoon meedoet aan het songfestival. De tijdens afgelopen editie gediskwalificeerde Joost Klein kreeg het aanbod om opnieuw namens Nederland uit te komen, maar hij zag ervan af.

Bron: BuzzE