Mijlpaal Alonso met vierhonderdste grand prix in Formule 1

MEXICO-STAD (ANP) – Fernando Alonso bereikt dit weekeinde in Mexico een bijzondere mijlpaal. Het is de vierhonderdste grand prix van de Spanjaard en met dat aantal is hij met afstand recordhouder. De 43-jarige Alonso slaat vrijdag de eerste vrije training over. De Braziliaanse reserve Felipe Drugovich kruipt in de Aston Martin. Alonso zal als het goed gaat wel de tweede training rijden.

De Spanjaard was donderdag op de mediadag afwezig omdat hij zich niet lekker voelde, maar vrijdag liet hij zijn gezicht al vroeg zien op het circuit van Mexico-Stad. Hij was aanwezig om de fans te verwelkomen.

Alonso begon zijn carrière in de Formule 1 in 2001 bij Minardi. In 2005 en 2006 beleefde hij zijn hoogtijdagen en veroverde hij in een Renault de wereldtitel. Hij reed ook voor McLaren en Ferrari. In 2019 en 2020 was hij even weg uit de koningsklasse. De Spaanse coureur won in totaal 32 races en startte 22 keer van poleposition. “Het is mooi om zo’n groot getal te bereiken. Het gaat natuurlijk om titels en overwinningen, maar het toont mijn liefde voor de sport en de discipline die ik al meer dan twintig jaar heb om op zeer hoog niveau te presteren”, meldde hij op Formula1.com.

Bron: ANP