Lies Visschedijk merkt aan haar lichaam dat ze 50 is

Actrice Lies Visschedijk merkt vooral aan haar lichaam dat ze vijftig jaar is geworden. Dat vertelt ze in De Telegraaf. “De leeftijd maakte me helemaal niets uit, dat is echt maar een getal”, zegt de actrice. “Maar ik merk het wel aan mijn lijf dat ik nu vijftig ben. Dat je stijf bent als je opstaat, voor het eerst in je leven denkt: moet ik weer die trap op?”

Visschedijk moet ook opletten met wat ze eet en drinkt. “Ik kan niet meer onbeperkt eten en drinken”, zegt ze. “En ik zie ook niets meer zonder bril. Laatst was ik buiten met een clubje mensen en toen zei iemand: ‘Mooi hè, die gierzwaluwen in de lucht.’ Ik keek omhoog en zag letterlijk helemaal niets. Alles gaat een beetje achteruit. Maar sommige dingen worden juist ook veel beter.”

De Gooische Vrouwen-ster stelt dat ze nog beter weet hoe ze in het leven staat: “Het kan mij écht minder schelen wat mensen van me vinden. Ik vind andere mensen over het algemeen leuker, omdat ik meer hun mooie kanten of goede bedoelingen zie. En ik denk dat ik ook minder snel oordeel over anderen.”

De actrice heeft ook heel bewust niets aan haar uiterlijk laten doen. “Ik denk dat het belangrijker is om blij te zijn dat je vijftig mag worden dan te balen van jezelf, omdat je gezicht ouder wordt”, stelt ze in De Telegraaf. “Door allerlei ingrepen te doen, geef je toch een signaal af dat wij vrouwen niet goed genoeg zijn als we oud zijn. Ik doe er zelf niet aan mee. Daar is niets nobels aan, ik denk gewoon: dit is het, en het is nu eenmaal een aflopende zaak. De onzekerheid over mijn uiterlijk verdwijnt ook naarmate ik ouder word, dat vind ik een fijne bevrijding.”

Visschedijk is momenteel op Disney+ te zien in de serie Nemesis. Zij speelt hierin een rechercheur die met FIOD financiële constructies van machtige mensen onderzoekt.

Bron: BuzzE