Advocaten van André en Rachel Hazes gaan praten over naameis

De advocaten van André en Rachel Hazes gaan praten om een oplossing te vinden voor het conflict tussen moeder en zoon, meldt een woordvoerder van André zaterdag aan het ANP. De advocaten doen dit nadat Rachel eiste dat haar zoon de naam André Hazes niet meer mag gebruiken.

Rachel stuurde haar zoon een maand terug een sommatie hierover. Ze beheert de merknaam van André, haar in 2004 overleden man, tevens de vader van André.

André Hazes liet zijn moeder twee weken geleden weten dat hij geen gehoor wil geven aan de eis van zijn moeder. “We hebben nu een reactie van haar gehad, en de advocaten gaan rond de tafel zitten om te kijken of we eruit kunnen komen”, aldus de woordvoerder van André Hazes. Zij wil niet ingaan op de inhoud van de gesprekken.

André trapte vrijdagavond zijn nieuwe clubtour af. “Hij focust nu even op de muziek en de enthousiaste reacties”, beklemtoont zijn woordvoerder. Rachel Hazes was zaterdag, net als de afgelopen weken, onbereikbaar voor commentaar.

Het is niet de enige juridische strijd die Rachel met haar kinderen voert. Haar dochter Roxeanne startte een jaar geleden een kort geding tegen haar moeder. Dit om inkomsten die Rachel onterecht zou hebben ontvangen als erfgename van haar overleden partner André Hazes sr. Volgens het testament van de in 2004 overleden volkszanger is Rachel geen erfgenaam en zou ze dus geen inkomsten van hem mogen ontvangen.

Bron: BuzzE