Johnny Depp loopt niet rond met ‘een grote lading haat’

Acteur Johnny Depp wil niet te lang stilstaan bij de gebeurtenissen uit het verleden. Volgens de acteur was zijn leven afgelopen jaren veranderd in een soap, maar daar heeft hij veel van geleerd, vertelt hij in een interview met The Hollywood Reporter. “Ik heb geen wrok tegen wie dan ook. Ik loop niet rond met een grote lading haat, want om iets te haten moet je erom geven. Waarom zou je jezelf met zo’n last opzadelen?”

“Ik kan hier nu zitten en denken aan al die aanvallen, en hoe iedereen tegen me was”, aldus Depp. “Ik kan het me allemaal herinneren. Heb het allemaal doorgemaakt. Sommige momenten waren niet bepaald rooskleurig, andere waren hilarisch. En soms was het gewoon compleet gestoord.” De acteur, die in zijn nieuwe film Modi (2024) de rol van een Italiaanse schilder speelt, gebruikt zijn werk soms om te ontsnappen. “Dat is ook nuttig in bepaalde situaties, vooral als alles om je heen instort. Het is vreemd om te kunnen ontsnappen, niet in een personage, maar het is fijn om je in een personage te kunnen verplaatsen.”

Depp trouwde in 2015 met de Amerikaanse actrice Amber Heard, maar ze besloten een jaar later weer te scheiden, waarop meerdere rechtszaken volgden. Heard claimde in verschillende publicaties slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. Depp begon onder meer civiele zaken tegen de uitgever van de nieuwssite The Sun in het Verenigd Koninkrijk en tegen The Washington Post in de Verenigde Staten. In de zaak tegen The Sun achtte de rechter voldoende bewezen dat Heard slachtoffer was geweest van huiselijk geweld. In de zaak tegen The Washington Post stelde de jury Depp echter in het gelijk. De tweede zaak werd gelivestreamd en trok veel media-aandacht, waardoor zowel Heard als Depp online veel steun, maar ook veel kritiek kregen.

Bron: BuzzE