Baanwielrenster Van de Wouw pakt op WK zilver op de sprint

BALLERUP (ANP) – Hetty van de Wouw heeft bij de WK baanwielrennen in Denemarken zilver gehaald op de sprint. De 26-jarige baanwielrenster moest in de finale het goud laten aan de Britse titelverdedigster Emma Finucane. Het brons ging naar de Japanse Mina Sato.

De WK-finale was een herhaling van de strijd om het brons op de Olympische Spelen van Parijs afgelopen zomer. Finucane hield Van de Wouw toen van een tweede medaille af. De uit Kaatsheuvel afkomstige baanwielrenster had eerder op het olympisch toernooi zilver veroverd op de keirin.

Finucane, die in de halve finales tegen de Japanse Mina Sato een race minder had gereden, won de eerste heat overtuigend. In de tweede heat slaagde Van de Wouw er niet in haar opponente te passeren.

Tevreden

Voor Van de Wouw is het de tweede zilveren medaille bij de WK in Ballerup. Ze won eerder zilver op de teamsprint met Kyra Lamberink en Steffie van der Peet. Op dat onderdeel moesten ze de wereldtitel laten aan de Britse vrouwen.

De sprintster gaf na afloop bij de NOS aan dat ze niet meer fris genoeg was voor de finale. “Ik denk dat de halve finale me iets te veel heeft gekost om in de finale nog echt mee te doen. Ik merkte dat ik tegen Emma Finucane van betere huize moest komen dan ik nu was.”

Van de Wouw was desondanks tevreden en keek al uit naar de keirin. “Ik ben superblij eigenlijk. Er zaten best goede tactische ritten bij en met de vorm die ik nu heb, ben ik tweede geworden. Ik ga morgen goed herstellen en dan hoop ik dat ik zondag weer mijn beste benen heb.”

Bron: ANP