Wielrenner neemt met knieletsel afscheid bij Visma – Lease a Bike

BAMA (ANP) – Wielrenner Milan Vader heeft niet het afscheid gekregen waarop hij had gehoopt bij de ploeg van Visma – Lease a Bike. De Nederlander was in de derde etappe van de Gree-Tour of Guangxi betrokken bij een grote valpartij. Vader, vorig jaar nog eindwinnaar van de Chinese rittenkoers, moest vanwege een knieblessure opgeven.

Vader fietst komend seizoen niet meer voor de ploeg van Visma – Lease a Bike. De 28-jarige Nederlander, actief op de weg en in het mountainbiken, ondertekende afgelopen week een tweejarig contract bij het Zwitserse ProTeam Q36.5 Pro Cycling.

In april 2022 raakte Vader zwaargewond tijdens een crash in de Ronde van het Baskenland. Hij liep diverse breuken in zijn bovenlijf op. Na enkele weken in het ziekenhuis van Bilbao werd hij overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam om verder aan zijn herstel te werken. In september van dat jaar maakte Vader zijn rentree.

“Ik geloof dat ik bij Q36.5 meer vrijheid zal krijgen om te doen wat ik echt wil: wedstrijden winnen”, zei Vader over zijn vertrek bij de ploeg van Visma – Lease a Bike.

Bron: ANP